Embarassada i Nadó: Alimentació durant l'embaràs

IBfoto

Foto Embarassada i Nadó

1/2
IBfoto Reportatges Casaments

L'Alimentació durant l'Embaràs.

   Alimentar-se adequadament durant l’embaràs és bàsic. En sí, només cal utilitzar una mica de sentit comú, ja que tot el que ingereixis afectarà d'una forma o altre al fetus que portes dins la panxa. això vol dir garantir-lo de tots els nutrients necessaris pel seu desenvolupament.
 

Uns quants punts bàsics et donaran les claus per una bona alimentació:


- Fes una dieta variada: cal menjar diàriament el màxim de nutrients necessaris, això implica menjar una mica de tot: racions de pa, cereals o pasta, racions proteiques (peix, carn, ous), verdures, fruita i làctis.

- No mengis fins atipar-te: un excés de pes en l'embaràs pot portar-te problemes com la diabetes o la hipertensió, a més de requerir al cos un esforç extraordinari per després tornar a l'estat original.

- Escull aliments alts en nutrients ideals pel creixement i desenvolupament: iogurts, mantega de cacauet, pollastre, vedella, ous i productes làctics, amb alts continguts en proteïnes, calci i ferro, substàncies nutritives ideals per tal que el teu nadó creixi i es desenvolupi adequadament.

- No abusis del aliments que només aporten calories: evidentment no cal negar-se un dolç de tant en tant, però no han de formar part de la dieta habitual.

- Pen complements vitamínics: el ritme de vida que portem i els possibles desequilibris en la dieta poden ser compensats amb vitamines o suplements minerals,

- Beu molta aigua: la hidratació és molt important, cal beure pel voltant de un litre i mig d'aigua al dia.

- Incorpora la fibra a la teva dieta: aliments amb molta fibra com les verdures o la fruita, ajuden a prevenir el restrenyiment i ajuden a saciar-te.

- Tingues atenció amb els aliments de risc: embotits, carns i peixos crus i formatges no pasteuritzats. Aquests aliments contenen bacteris que poden ser perjudicials pel fetus, i per tant cal menjar-los sempre ben cuinats o després d'haver estat congelats.

 

   Com deiem, no són més que unes pautes bàsiques i quasi de sentit comú, però evidentment no cal renunciar mai a donar-se un caprici, però sempre és una bona idea complir amb una dieta sana.    

Altres Publicacions de Foto Embarassada i Nadó