top of page

Embarassada i Nadó: Curiositats del Nadons

IBfoto

Foto Embarassada i Nadó

1/2
IBfoto Reportatges Casaments

Unes quantes curiositats del teu nadó.

   Recopilant dades sobre els nounats hi podem trobar moltes de molt curioses, algunes de les quals són realment sorprenents:

 

Començant pel número de persones que comparteixen el dia del seu naixement, que s'estima en uns 9 milions, feu números de quantes espelmes es bufen cada dia al planeta!

 

En les primeres 6 setmanes de vida els nadons ploren sense llàgrima, i és que aquest és el temps que triguen en obrir-se els conductes lacrimals.

 

Tots convindrem en que no hi ha res com la veu materna per tranquil·litzar un nadó, veu que reconeixen des del mateix moment que neixen ja que l'han estat escoltant durant tot l'embaràs. En canvi, triguen uns 14 dies en reconèixer la veu del pare.

 

El sentit de l'olfacte està prou desenvolupat per reconèixer a la seva mare des del primer moment per l'olor. Això sí, el seu nas és petit i arronsat, ja que encara no té format el pont del nas.  

 

La seva respiració és molt més ràpida que en els adults, un nadó respirà entre 30 i 50 vegades per minut, mentre que un adult ho fa entre 15 i 20.

 

El cervell d'un nadó suposa el 10% del total del pes del seu cos, mentre que en els adults no és més que el 2%.

 

Els nadons conserven durant 6 o 7 mesos el seu sistema d'adaptació al medi aquàtic. Neixen amb la capacitat de nedar aguantant la respiració, cosa que utilitzen per alimentar-se del pit matern, podent empassar i respirar alhora.

 

El color dels ulls trigarà en quedar definit, i de fet, moltes vegades, els nadons neixen amb els ull blaus o grisosos, tot i que no hi hagi antecedents familiars, això és degut a la falta de pigmentació, que desenvoluparà posteriorment.

 

El color vermellós de la pell d'un nadó es produeix per l'alt contingut de globus vermells que té la seva sang.

 

Hi ha una certa creença popular que diu que els nounats veuen en blanc i negre, això és clarament fals, preferint els colors forts, principalment vermells i blaus.

 

S'estima que quatre de cada deu nadons neixen amb alguna marca de naixement en la seva pell.

 

 

Una de les raons per la que un nadó no es pot aguantar de peu és que les seves cames encara no estan completament desenvolupades. Els seus genolls no tenen ròtules, que es desenvolupen entre els 6 i 12 mesos aproximadament.

 

Els nadons no suen, ja que les seves glàndules sudorípares no estan del tot madures, i no poden tenir halitosi, ja que no tenen dents, que és on es dipositen els bacteris que la produeixen.

 

En el seu desenvolupament normal, el pes del nadó es duplica en els primers 6 mesos, i es triplica al final del primer any, en aquest mateix període haurà incrementat la seva longitud en un 50%.

 

Els nadons agraeixen algun tipus de soroll de fons per agafar el son, és una mena de costum que agafen després de viure 9 mesos entre els sorolls del ventre matern. Es poden utilitzar sorolls constants imitant el batec del cor, ones del mar, bombolles d'aigua...

 

Per acabar, tot i que, de ben segur, podríem trobar més curiositats, dir que el dia de la setmana en que es produeixen més naixements és el Dimarts, i que és durant el cap de setmana quan hi ha menys naixements.

 

 

Altres Publicacions de Foto Embarassada i Nadó

bottom of page