IBfoto. Ivan Belloso Fotografia
  • Wix Facebook page
  • Twitter App Icon

Les fotografies més cares de la història

Quant serieu capaços de pagar per una fotografia? Sabeu quines quantitats es paguen per les fotografies més cares? Creieu que les fotografies que ara veurem valen el que s'ha arribat per elles?

Us presentem les 10 fotografies més cares de la història:

1.151.000 $ - Dovima amb elefants de Richard Avedon

IBfoto - Les fotografies més cares 10

Richard Avedon (1923-2004) ha estat un dels fotògrafs de moda més importants del segle XX. La seva influència encara es present en les revistes de moda de tot el món.

Dovima amb Elefants és una de les fotografies més conegudes del món de la moda. Va ser presa l'any 1955 al circ d'hivern de la capital francesa i mostra la model Dovima vestida de Dior entre dos elefants. Avedon no es va despendre mai de la instantània.

L'obra es va subhastar a la casa Christie's de Paris l'any 2010, juntament amb un paquet de 65 lots de fotografies d'Avedon, cosa que no havia passat abans, ja que las obras d'Avedon sempre s'havíen venut d'una en una. Dovima amb elefants va doblar el preu estimat de venda de la pròpia casa de subhastes.

1.248.000 $ - Sense nom (Cowboy) de Richard Prince

IBfoto_-_Les_fotografies_més_cares_09.jpg

Richard Prince (1949-?) és un pintor i fotògraf nord-americà. La seva sèrie fotogràfica coneguda com Cowboys, produïda entre 1980 i 1992, forma el seu grup més famós de refotografies (refer fotos ja existents), fetes com encàrrec publicitari de la marca de tabac Marlboro.

1.472.000 $ - Georgia O’Keeffe (Mans) d'Alfred Stieglitz

IBfoto_-_Les_fotografies_més_cares_08.jpg

Alfred Stieglitz (1864-1946) fotògraf estadounidenc d'origen alemany. La seva lluita va ser portar a la fotografia a la consideració d'art, al mateix nivell que la pintura o l'escultura, volent fugir de les influencies externes de la fotografia, per treballar amb un llenguatge purament fotogràfic. Les mans de Georgia O'Keefe, són una sèrie de fotos presses l'any 1918. La imatge de la que parlem es va subhastar a Sotheby's a New York l'any 2006.

2.300.000 $ - Billy “the Kid”, fotògraf desconegut
IBfoto_-_Les_fotografies_més_cares_07.jpg

El retrat de William H. Bonney, més conegut com Billy, the Kid, és la única fotografia que existeix del mític malfactor.

La subhasta, realitzada a Denver l'any 2007, va tenir un preu de sortida de 150.000 $, però finalment va ser venuda per 2,3 milions. Billy the Kid va pagar 25 centaus de dòlar per ser fotografiat davant d'un saló en Nou Mèxic, a finals de 1880 o principis de 1881 El ferrotip va ser regalat per Billy the Kid al seu amic Dan Dendrick, la família el va conservar.

La imatge del ferrotip correspondria a un negatiu, de manera que apareix amb el revòlver a l'esquerra i el fusell a la dreta. Això va generar un gran debat sobre si era o no esquerrà, però Billy realment era destre.

2.700.000 $ - Sense títol #153 de Cindy Sherman

IBfoto_-_Les_fotografies_més_cares_06.jpg

Cindy Sherman (1954-?) és una artista, fotògrafa i directora de cine nord-americana. Una de les representants més importants de la fotografia de postguerra a New York, es realment famosa pels seus 'autorretrats', en els que utilitza la seva imatge disfressada, per tractar temes socials molt vinculats amb el paper de la dona, tant socialment, com en els mitjans de comunicació, com en la naturalesa de la creació d'art.

La fotografia sense títol #153 creada l'any 1985, va ser venuda 25 anys més tard per 2'7 milions de dòlars.

2.900.000 $ - L'estany de llum de Lluna d'Edward Steichen

IBfoto_-_Les_fotografies_més_cares_05.jpg

Edward Steichen (1879-1973) va ser un fotògraf i pintor nord-americà, d'origen luxemburguès. Conegut principalment com el fotògraf que va iniciar la modernització en la fotografia de moda, treballant per Vogue i Vanity Fair entre d'altres.

Curiosament, les fotografies que més valor han obtingut d'Steichen són imatges experimentals, com aquesta que va realitzar en un estany l'any 1904, utilitzant la tècnica de l'autocrom.

Es va vendre l'any 2006 per 2,9 milions de dòlars en una subhasta a Sotheby's de New York, marcant un impressionant rècord en l'època.

3.300.000 $ - 99 Cent II Diptychon d'Andreas Gursky

IBfoto_-_Les_fotografies_més_cares_04.jpg

Andreas Gursky (1955-?) és un fotògraf alemany conegut fonamentalment pels seus treballs en gran format, processant digitalment imatges sempre a color, on mostra escenes tant naturals com artificials. Sense cap mena de dubte és un dels fotògrafs de més èxit actualment, amb una altíssima cotització de la seva obra.

Aquesta obra és una bona mostra del seu treball, amb unes mides de 6'79 x 11'07 metres, es va vendre l'any 2007 a un col·leccionista privat en una subhasta a Sotheby a London. Va ser la primera fotografia en superar la barrera dels 3 milions.

3.665.500 $ - Tropes Mortes Sense Parla de Jeff Wall
IBfoto_-_Les_fotografies_més_cares_03.jpg

Jeff Wall (1946-?) és un fotògraf canadenc, figura clau del fotoconceptualisme. Les seves fotografies són sovint acuradament planificades, amb ple control de tots els detalls. També està especialitzat en la fotografia a gran escala, amb composicions habituals de 2x2m. Els temes tractats en les seves fotografies són socials i polítics, com ara la violència urbana, el racisme, la pobresa, així com els conflictes de gènere i de classe.

La fotografia que tractem, la tercera més cotitzada, és una impressionant imatge de tropes mortes, que es va fer després d'una emboscada d'una patrulla de l'Exèrcit Roig, a l'Afganistan, durant l'hivern de 1986. Va ser subhastada a Christie's.

3.890.500 $ - Sense Títol #96 de Cindy Sherman

IBfoto_-_Les_fotografies_més_cares_02.jpg

Cindy Sherman (1954-?) és una artista, fotògrafa i directora de cine nord-americana. Una de les representants més importants de la fotografia de postguerra a New York, es realment famosa pels seus 'autorretrats', en els que utilitza la seva imatge disfressada, per tractar temes socials molt vinculats amb el paper de la dona, tant socialment, com en els mitjans de comunicació, com en la naturalesa de la creació d'art.

Sense Títol #96 és un autorretrat realitzart l'any 1991 i venuda aquell mateix any.

4.338.500 $ - Rhein II d'Andreas Gursky

IBfoto_-_Les_fotografies_més_cares_01.jpg

De nou Andreas Gursky (1955-?), fotògraf alemany conegut fonamentalment pels seus treballs en gran format, processant digitalment imatges sempre a color, on mostra escenes tant naturals com artificials. Sense cap mena de dubte és un dels fotògrafs de més èxit actualment, amb una altíssima cotització de la seva obra.

La fotografia mostra la quietud del riu Rin en el seu pas per Alemanya, per aconseguir aquesta imatge va caler un cert grau de retoc, ja que s'han eliminat edificis i persones que apareixien al prendre la foto. El resultat és clarament hipnòtic, amb els tres nivells clarament diferenciats.

6.500.000 $ - Phantom de Peter Lik

phantom2.jpg

Peter Lik (1959-?) és un fotògraf australià, de formació autodidacta, és conegut per les seves fotografies de naturalesa i les imatges panoràmiques de paisatges.

Extravagant com pocs, s'autoproclama con el fotògraf més influent i un dels artistes més importants del segle XXI.

Això, que la venda d'aquesta foto va ser a càrrec d'un col·leccionista anònim de Las Vegas, i que no s'han mostrat documents que netegin tot dubte, deixen sense confirmació aquesta suposada primera posició en el rànquing de les fotografies més cares.

Tornar a

Deixan's el teu comentari

Gràcies pel teu Comentari!

IBfoto. Ivan Belloso Fotografia

  Serveis Fotogràfics Professionals. Reportatges, Books i Fotografia Publicitària.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

IBfoto   ·  Ivan Belloso   ·   657 892 194   ·   ibfoto@hotmail.com   ·   Barcelona