IBfoto. Ivan Belloso Fotografia
  • Wix Facebook page
  • Twitter App Icon

Descobrint a... René Maltête

"Res és més necessari que l'humor, perquè ens evita haver de patir els

esdeveniments amb la nostre impotència individual i a poder modificar-los"

René Maltete (1930 - 2000) va ser un fotògraf, humorista i poeta francés. Va començar en el món de la fotografia amb 16 anys. Va treballar com a assistent de direcció, assistint les posades en escena; i com a fotoperiodista en l'agència Rapho, l'agència més antiga de fotoperiodisme a França, creada entre altres per Brassai.

Com a persona va ser un enèrgic pacifista, raó que el va fer visitar diferents comissaries en diferents ocasions; ecologista convençut i de tendències polítiques anarquistes, sempre va tenir una actitud molt crítica amb el poder.

Però en el que ens volem fixar és en les fotografies que van formar una part molt important del seu treball. Imatges que basava en la incongruència, la sorpresa i amb un pessic de surrealisme. Imatges amb una bona càrrega d'ironia, però per sobre de tot, amb una gran capacitat per provocar un somriure.

Escenes quotidianes captades en el moment més insòlit, amb humor, sí, però també amb elegància. Escenes que suposaven una brillant posada en escena, cosa que havia provocat crítiques d'altres fotògrafs del moment, com per exemple Robert Doisneau. A la fi, imatges que ens provoquen un somriure, però també una reflexió.

001_René_Maltête.jpg

002_René_Maltête.jpg

003_René_Maltête.jpg

004_René_Maltête.jpg

005_René_Maltête.jpg

006_René_Maltête.jpg

008_René_Maltête.jpg

010_René_Maltête.jpg

011_René_Maltête.jpg

012_René_Maltête.jpg

013_René_Maltête.jpg

"L'humor és una de les manifestacions més clares d'intel·ligència,

d'honestedat i salut mental"

014_René_Maltête.jpg

FotoQuiz · IBfoto

Tornar a

Deixan's el teu comentari

Gràcies pel teu Comentari!

IBfoto. Ivan Belloso Fotografia

  Serveis Fotogràfics Professionals. Reportatges, Books i Fotografia Publicitària.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

IBfoto   ·  Ivan Belloso   ·   657 892 194   ·   ibfoto@hotmail.com   ·   Barcelona